14 Aralık 2012 Cuma

iki 'si bitti biri heyecanla devam ediyor





İnsanın kendini arayışı,kendi kendimize koyduğumuz kuralları,engelleri ,korkuları ve önyargıyı  nasır aşarızı çok da sürükleyici anlatmış,çok satanlar da olmayı hak ediyor diyorum.



Ahmet Hamdi Tanpınar'ın Saatleri ayarlama enstitüsü,bu kitabı da imgeleme'nin tavsiyesi üzerine okudum,kitab  ilk başlarda sıkıcıydı ,ortalarda sürükleyici oldu merak saldı ,sonlara doğru tekdüze ve yine sıkıcı oldu ,ilginç demi?



Yaşar Kemalin dörtlemesine el attım ,bir hevesle başladık ,umarım diğer üçünü de ilki gibi zevkle okurum.Tarihi ve politikayı  doğayla,umutla,hüzünle harmanlamış ,okudukça dağlara bayırlara denize koşasım geliyor.


3 yorum:

lila dedi ki...

İlk kitabı alalı uzun zaman olmuştu. Benim kitaba kendimi verebilmem için aklımda herhangi önemli bir durumun veya olayın olmaması gerekiyor. Haftasonları bile tüm işimi bitirip öyle otururum kitabımın başına. Çünkü ben onu okumaya başlayınca kimse beni rahatsız etmemeli. Otur kalk otur kalk okumayı sevmiyorum. Ev ve iş hayatımı yoluna koyduktan sonra başladım nihayet bu kitaba. Merakla ilerliyorum. Bitmesine az kaldı ve sonuç için heyecanlıyım. Sırada çok kitabım var. Ben de zaten kitap ve film listesi bitmez ama senin önerilerine göre de Yaşar Kemali i ekledim listeme. Teşekkürler ve mutlu haftasonları.

2zlerimiz dedi ki...

Mine, kitap önerilerine bayılıyorum bizlere bu konuda ışık tuttuğun için teşekkürler...

KUZEYLİMİNE dedi ki...

Ben iş yerinde çay molalarımda daha çok kitap okuyorum,onun dışında da her türlü ortamda okuyabilirim sessizlik şart değil ,evet lila senin önerilerinde benim için değerli yenilerini bekliyorum.Ebrucum biz yeni annelerin kitap okuması bir mucize demi:)