14 Mayıs 2013 Salı

aman da Zeytinyağlı bakla mı yaparmışımm. gül reçeli mi döktürürmüşümm..:))


Tam zamanı tam mevsimi dedim sıvadım kolları,tarif sevgili kayınvalidem den.Baklalar bir güzel yıkadım ellerimlen kırdım ,bol limonlu suda beklettim.Onlar bekleye dursun tencerem de  zeytinyağını ve soğanı kovurdum,1 çorba kaşığı unu da ekledim pembe pembe oldular.Baklaları ekledim bir iki de onları kavurdum,şekeri olmazsa olmazımız tuzu ve kaynar su hooop üstüne de dereotunu biraz da sevgimi kattım
ellerime sağlık çok da güzel oldu.
                                                             

 Zonguldak dan halamın ve annemin bahçesinden toplayıp yaptığımız gül mayası ,ne zamandır buzdolabındaydı  reçel olmayı bekliyor.Mayasını yapmak içim gül yapraklarını yıkayıp beyaz kısımlarını attım,limon tuzu ve şekerle iyice ovdum ve kavanoza koydum.Bir yıla kadar bekletilebilirmiş ama benimki neredeyse iki senedir bekliyor ama gayet güzel oldu.6 bardak şekeri 6 bardak suyu 20 dk. kadar kaynattım,gülleri içine aktardım reçel kıvamı gelene kadar kaynattım ,indirmeye yakın içine yarım limon sıktım

2 yorum:

Derya dedi ki...

canım ben de incir reçeli yaptım değiş tokuş misali

KUZEYLİMİNE dedi ki...

deryacım sana küçük bir şişe ayırdım getireceğim ,hafif mayhoş oldu benim hoşuma gitti,umarım sizde beğenirsiniz.