8 Temmuz 2013 Pazartesi

DÖRT KİTAP BİR CD

Yaşar Kemal'in  Bir ada hikayesi serisini tamamladım ,savaştan çıkıp ıssız bir adaya sığınan ve sevgisiyle adayı dolduran poyrazimunun hikayesi :)
İlber hocanın çıkınca almalıyım dediğim kitabı ,kısa bir yarı dünya turu yaptık.Balkanlara gitme hevesimi uyandırdı ve ispanya :)

Sadık Hidayet iran edebiyatı yazarı ,iyiki almışım diyorum her sayfasında altı çizilecek cümleleri var .Tekrar okumak için başucuma koydum bir seferle olacak gibi değil :) Bir kaç alıntı:
....Lakin tek korkum:yarın ölebilirim kendimi tanımadan...
....Derdin öyle derin ki,gözlerinin ta derinlerinde.Ağlayınca gözyaşı gözlerinin derinlerinden geliyor,yoksa çıkmazdı gözyaşı!..
....Ben çoğu zaman ,unutmak,kendimden kaçmak için hatırlıyorum çocukluğumu...

Ve artık zamanı gelmişti tanışmamızın Ursula romanı ütopik yazarın yaban kızları ile başladık ,galiba uzun sürecek bir beraberlik olacak.

Her kitap siparişimde bir de CD oluyor ,Zakkumun 3 parçalık cd'si (ahtapot)güzel bir çalışma olmuş ,kuzey de beğendi :)

2 yorum:

pelinpembesi dedi ki...

ada serisini ben de okudum. ursula okumaya başlayıp bıraktıklarımdan. seni etkilemek te istemem ama ben bu türü sevmediğimden...

KUZEYLİMİNE dedi ki...

Sevgili buket, ben tam tersi çok beğendim bu romanını bir çırpıda da okudum .Tür olarak zor,karışık ,ütopik ama diğer romanlarını da heyecanla bekliyorum okumayı:)