1 Ekim 2013 Salı

Nar mevsimi bol bol yiyelim

Nar mevsimi geldi bol bol tüketelim ,rahmetli dedemin en sevdiği meyvedir nar ,her yememde anarım ve dua okurum.Narın kendisi,şerbeti,ekşisi hepsi birbirinden güzel,şerbetini  yapayım bu aralar aklıma gelmişken.Anneciğimin de bahçesinde kocaman nar ağacı vardı geçen sene kurudu gitti artık yerini mi beğenmedi yoksa annemin demesi nazar mı değdi bilinmez.Faydalarına gelincede;bağışıklık sistemini arttırır,kolesterol içermez,antioksidandır,içerisinde yüksek folik asit ve c vitamini var  daha ne olsun efenim ,bir de parlak ve genç bir cilt için şart :)

Nar şerbeti tarifi: Malzemeler:1kilo ekşi nar,1 kilo şeker,1 limon
Yapılışı :Nar şerbeti ekşi nar ile yapılır. Nar suyunu elde etmenin birkaç yolu vardır. Narlardan birini alın , kabuklarını ayıklayın ve tane haline getirin. Bir tel süzgeçten geçirip suyunu çıkarın. Bir diğer yöntem ise, katı meyve piresiniz varsa narı içine atıp iki dakikada suyunu çıkarmanızdır.
 Bir kilo şekeri bir tencereye döktükten sonra üzerini örtecek kadar su ilave edin. Kısık ateşte şeker eriyene kadar kaynatın. Limon suyunu da ilave edip soğumaya bırakın.Hazırlanan şerbet soğuyunca nar suyuna yavaş yavaş karıştırlıp ilave edilir.

2 yorum:

Derya dedi ki...

Cnm agzim sulandi simdiden

KUZEYLİMİNE dedi ki...

teyzesi kuzey'e geçen hafta ilk defa nar yedirdim çok sevdi,hem kendi yedi hem bize tek tek yedirdi:)