9 Nisan 2014 Çarşamba

iki güzel tarif ,vişneli çikolatalı maffin ve karamelize limonlu kurabiye

 Minik eller iş başında mikserimiz çok ağır tutmakta zorlansada kaşıkla bu karıştırma işi hallediyor kuzey ali.

 Karamelize limonlu kurabiyeler:2 su bardağı un,1/2çay kaşığı tuz,1limon kabuğu rendesi bunları karıştırın.1/2su bardağı tyağı(o.s.) 1 su bardağı şeker bunlarıda krema kıvamı olana kadar çırpın,1 yumurta ekleyin,vanilya ekleyin,1 limon suyu ile 1/2 çay kaşığı karbonatı karıştırıp ekleyin  ve hepsini karın.Şekil verirken krema sıkma aparatını kullandım.Üstünün sırrı:1 su bardağı pudra şekeri,limon rendesi,limon suyu  ağır olacak şekilde karıştıralım ve kurabiyelerin üstüna gezdirelim .Kurabiyelerin kenarlarına sır akıyor  ve fırınfa karamelize oluyor çıtır çıtır da yeniyor 200 derecede yukarıdaki renk olana kadar lütfen ,afiyet olsun...
 Geçen seneden kalma vişnelerim hala duruyor  ,güzel bir tarif budum ve hemen denedim .Sıcağı sacağına kuzey iki tane mideye indirdi çok güzel olmuş dedi ve beni mest etti.Tarif hemen deftere kuzeyin sözleri ve tarih ile kaydedildi.

















3  yumurta,1 su bardağı şeker,120 erimiş tereyağ
1 su bardağı kefir,1 paket vanilya,1 paket kabartma tozu
25 gr kakao,2 su bardağı un,Bir fiske tuz
2 paket kare bitter çikolata
20-25 adet vişne
 yapılışı:Fırını 175 C ye (turbo fanlı) ayarlayın.
Muffin kalıplarına kağıtları yerleştirin.
Şekeri, yumurtayı ve tuzu açık renk köpük olana kadar çırpın.
Kefiri ve eritip ılıttığınız tereyağını ekleyin.
Unu, kakaoyu,vanilyayı ve kabartma tozunu eleyin
ve karışıma ekleyerek çırpmaya devam edin.
Muffin kalıpların üçte ikisine kek hamurunu doldurun.
Ortalarına önce bitter çikolata daha sonra vişneleri koyun
ve hamura gömülene kadar hafifçe bastırın.
önceden ısıttığınız fırında 15-20 dk pişirin.
soğuduktan sonra dilerseniz pudra şekeriyle servis yapabilirsiniz.



Afiyet Olsun...;)

1 yorum:

Derya dedi ki...

eline aaglik canim