10 Mayıs 2014 Cumartesi

ZAMAN AKIP GİDİYOR (biz)

  Zonguldak tatilimd bir ara albümlere gömüldüm ,yıllardır baktığımız fotograflar ama her zaman bana aynı keyifi veriyor.Birkaç tanesini çektim ,en beğendiklerimi sizlerle paylaşmak istedim.Halamla babam gençliklerinde çok havalılarmış,onlarsız düğün olmazmış ,ozamanların  ünlü oyuncularının afiş pozlarını  verirlermiş.
              Bu poz da Belgin Doruk'la Ayhan Işık pozu.
Annemle 1973 yılında evlenirler görücü usulü,annem tabi çok genç hatta çocuk,  o zamanlar için normal bir durum.Annemim saflığı,duru güzelliği var bu karelerde,umutları var hayalleri var bu karelerde.
İlk çocukları Tolga abim 1974 yılında dünyaya gelir ,annemle abim arası 16 yaş .Annem küçük yaşda ve ailesinden uzakta olmanın yabancılığı ile sarılır oğluna arkadaşı olur onun,abime düşkünlüğü bu yüzdendir belkide.
Ve bendeniz 1976 eylül ayında sonbahar yağmurları ile gelen  kızı ,nur topu gibi maşallah derler ya ondan işte.Adımı halim amcam koymuş ,anlatılanlara göre bu çok küçük bir kız deyip adımı mine koymuş ,öylemi amcacım?Canım abicim beni çok kıskanmış  ,yaşlarımızda yakın tabi ,oda bebek daha  ve hemen ortak geliyor ne  kötü demi.Ben herkesi kıskanmışım ,hep küserdim herşeye ,annem için zor çocuktum yani,kuzeyin küsmeleri benden .

Ve en küçüğümüz olmasına karşın hiç fotografı olmayan ve her yerde bir kare fotografını arayan kardeşim derya.Annemin karnında burada  1979 mart ayında balık burcunun duygusallığı ve gözünde bir damla yaşıyla dünyaya gelmiş .Canım kardeşim ,kız kardeşim olduğu için çok şanslıyım ,benim herzaman oyun arkadaşım vardı hala da var.Dedim ya ben doyamıyorum bu siyah beyaz fotograflara bakmaya...................................

3 yorum:

Derya dedi ki...

canim benim eline saglik

Unknown dedi ki...

belgesel tadında. :)) fotoğraflar,yorum harika.

KUZEYLİMİNE dedi ki...

Ben yazıyı yazarken çok duygulandım ,umarım aktarabilmişimdir.