29 Eylül 2014 Pazartesi

KIŞ HAZIRLIKLARIMIZ

 Olmazsa olmazımız tarhana ,zonguldakda annemlede başlamıştık ama tadına bakamadan döndük.Kayınvalidemle trakya usulü yaptık çok lezzetli oldu,bizim buranın pazarına da özel siperiş verdik ,tarhana  için kırmızı dolmalık biber onunla yapıldı.
 Zonguldak ayvalarından reçel  hem ben hem kayınvalidem yaptı tabiyki onun ki daha güzel oldu.
 Pazar kahvaltılarımız renklendirmek için acı , bol domatesli konservelerimiz ,domatesler annemin bahçesinden .
 Yine Zonguldak orman elmalarından elma suyu Kuzey Ali için ,oğluşuma afiyet olsun.Seneye bu işi Zonguldak da yapacağız inşallah,çünkü çok elma gidiyor bir yandan toplarız bir yandan yaparız acele etmeden.
Bu sene ilk defa deneyeceğim elma sirkesini,umarım tutturabiliriz,elmalar son Zonguldak elmaları.Sirke için yine ev sirkesi mayalık hastamdan buldum ,uzun bir  bekleme süresi var .
Başka başka şeylerde yaptık tabi mesela domates suyu bolca,taze fasülye dolaba,kırmızı biber ve patlıcan közlemesi dolaba  ve annemden gelecek olan   makarnalar,zironlar,erişteler.Güzel ve bol karlı bir kış olur umarım ,ayrıca ekşi ekmek mayasına da başladım beslemeye ,daha bir hafta oldu  tamamlanmadı umarım onuda tutturabilirim.Eğer ki tutarsa ekmeklerimi paylaşırım ,doğal ve sağlıklı ekmekler.

Hiç yorum yok: