16 Eylül 2014 Salı

Rengarenk sahiller ,siz hangisini seçerdiniz?

Blogları gezerken karşıma çıkan sahillere bayıldım ,gönül isterdi ki bizzat gideyim ve  fotograflayıp  paylaşayım ama malesef şu zaman dilimi için imkansız.

BEYAZ SAHİL:Maldivler,Fiji ve Avustralya da ,yosun ve mercan içeriyor ve balıkların yiyip sindiremediği şeylerden oluşuyormuş.
 PEMBE SAHİL:Kırmızı ve pembe kabuklu hayvanların kalıntıları,gül yapraklarıyla süslenmiş gibi harika.
 DENİZ KABUKLU SAHİL:Buraya ben gitmemeliyim ,tutamam kendimi bir çuval toplarım rezil olurum :)     Avustralya,Güney Afrika ve Florida da
 KIRMIZI SAHİL:Yunanistan,Hawai ve Galapagos Adalarında,kontrast renkli bir sahil ,volkanik kayalar ve geniş demir yataklarıokyonusun gücü karşısında duramaz ve bu muhteşem görüntü oluşur.
 TURUNCU SAHİL:Yüksek demir ve volkanik kayaların marifeti olan bu sahil de Malta adasında ,burayı görme şansımız sanırım daha yüksek.
 CAM SAHİL:Kaliforniya da bulunan bu muhteşem sahil  bir çevre temizleme projesinin sonucu olarak oluşturulmuş,çok da güzel olmuş çöp iken cama dönüşmüş.Umarım biz de sahillerimizi dönüştürmek zorunda kalmayız.
 YEŞİL SAHİL:Hawai ve Guam da bulunan bu sahil rengini olivin kristallerinden alıyormuş.
 GEOMETRİK SAHİL:İrlanda da bulunan bu muhteşem sahili yapmaya kalksak böyle güzel yapamayız.
 MOR SAHİL:Kaliforniyada bulunuyormuş,rüya gibi bir yer.
 SİYAH SAHİL:Mükemmel,sıradışı ve ürkütücü şeklinde tanımlamalar yapılmış fakat Zonguldaklı olarak bize çok da yabancı değil bu görüntü.Kömürün etkisiyle Kozlu sahilimiz siyah renklidir ,görmek isteyenleri bekleriz.
              Hangi sahilde yatıp güneşlenmek veya akşam gün batımında yürümek istersiniz?

Hiç yorum yok: