24 Temmuz 2015 Cuma

Birikmiş kitaplarım

Okuduğum kitapları ne zamandır yayınlamadığımı fark ettim ve  haliyle birikmiş.Her telden var yine ,biraz eski yazarlarım ,biraz yeni denemeler ve klasikler tabi.


Yaşar Kemal'in Anadolu efsanelerinden üçünü derlediği kitabı çok keyifliydi.Filmlerden ve dedemin anlatmalarından parça pinçik aklımda kalan Köroğlunu,Karacaoğlanı ve Alageyik efsanelerini tekrar okumak güzeldi.




Yeni bir yazar tabi benim için ,gençlik romanı gibi görünsede her anne babanın okuması gerek  .Çocukluktan gençliğe geçiş  ve getirdiği değişiklikler.Çocuğun gelişimin de aile fertlerinin önemi gibi konuları ustalıkla  kaleme almış Buket Uzuner.


Dostoyevski'nin herhalde en okuması rahat ve akıcı romanı.Kitap bittiği zaman sanki 500 sayfalık bir roman bitirdim hissi oluyor nedense.Ara ara  klasiklerden özellikle Rus edebiyatından daha sık okumalıyım.


Etkileyici hikayelerin olduğu bu kitabı metroda işe gelip giderken  nasıl bitirdim anlamadım.Çantamda  her zaman metro için bir kitap oluyor.Milletin suratına bakacağıma kitabımı okurum,zaten de insanların hareketlerine ,tiplerine gıcık oluyorum bu aralar ,görmeyeyim daha iyi.Gençler kulaklığı takıyor ve dünyayla iletişimlerini kesiyorlar,ne büyüklere yer verme var ,ne düzgün usturuplu oturma var,birbirlerine karşı davranışları kaba saba özellikle kızlar erkek gibi gibi gibi yani.











Haruki Murakami'nin okuduğum ikinci kitabı ,merak uyandırmayı ve onun peşinden  gitmeyi, hızla okumayı sağlıyor.Sıradaki kitabı ne olsa acaba diye düşünüyorum,önerisi olan varsa sevinirim,iyi okumalar


3 yorum:

burcu dedi ki...

Haruki Murakami hariç diğerlerini okumuştum. Epey de geçti üzerinden. Haruki Murakami'yi hiç okumadım, pek fikrim de yok açıkçası. Ayrıntılı bir yayında yer verirsen ufkum aydınlanır. Sevgiler.

Derya dedi ki...

Ben de gaza geldim başlıyorum artık. Özellikle çocukların yanında okumak lazım

KUZEYLİMİNE dedi ki...

Haruki'nin ilk kitabını okuyacaksanız Yaban Koyununun İzinde'yi öneririm sonra zaten devamı gelecektir.