23 Haziran 2015 Salı

FİLM,FİLM,FİLMM


 Yine güzel bir mozaik,türk filmleriyle başlayalım.Leyla ile Mecnun dizisini izleyip sevenler ve diziyi hala unutamayanlar için ,Bana Masal Anlatma tam bir özlem giderme  olacaktır.Keyifli , komik ve biraz masalsı bir film.
 Dizideki Mustafa öldükten sonraki Mehmet Günsür'ün ilk ortaya çıkış projesi olması ve  tabiyki Çağan Irmak imzası olması nedeni ile Sinema da izlemek istediğim bir film idi.Malesef  yoğunluktan dolayı sinemaya gidemedim ama evde yakaladım ve keyifli bir  izleme oldu.1970 lerin ışıltılı kıyafetleri ,heyecanı ,gençleri harikaydı.

 Yeniden başlamak ,güzel film olduğu kadar çok ama çok güzel müzikleride olan bir film ,tam bir müzik ziyafeti sunuyor tabi NewYork sokaklarında.Yağmurlu bir günde evdeyseniz eğer hemen izlemenizi tavsiye ederim,kesinlikle içiniz ısınacaktır.

 Serseri Aşıklar 1960 yapımı Fransız filmi,Paris sokaklarında geçiyor film ve ve ve tüm çekiciliği ile Jean Poul Belmendo ,babamın gençliğindeki aktörlerden ,ondan çok bahsederdi .Filmin konusuda bir gazete haberinden yola çıkarak oluşturulmuş.
Ve sonuncu  aynı adlı romandan alıntı olan bu filmim ,en depresyonu ,en boğazında bir acı bırakanı ve en güzeli.Farklı zamanlarda  geçen üç farklı hayat ,ortak yönleri ise Virginia Woolf'un yazdığı roman Mrs.Dalloway romanının kelebek etkisi bence tabi.Sürekli bir piyano  filme eşlik ediyor bu çok hoşuma gitti.Filmdeki bu çocuğun bakışları da beni bitirdi ,çok  etkileyici bir bakış ,belki de anne olmam bir oğlum olması da etkili olmuş olabilir :)          


                İyi seyirler umarım dolu dolu film dolu,müzik dolu,sanat dolu günlerimiz olsun.

20 Haziran 2015 Cumartesi

Eğlenceli traş köpüğü aktivitesi

                Ara sıra teknemizi ortaya çıkarıyoruz  tabi yanında traş köpüğüyle.
 Karıştırıyor,renk katıyor ,kum katıyor  ve çeşit çeşit oyunlar yapıyor Kuzey Ali,bunları yaparken de çok eğlendiği kesin.
 Yaz geldi saçlar uzun olduğu için midir nedir kaşınıyorduk,berber fobimizi de atlatamadık ve aldım elime makası yazlık traşını yaptım.
                                  Süngerle baskı da yaptık ,ne güzel sonuçlar çıkıyor.

19 Haziran 2015 Cuma

Muzlu rulo pasta

 Daha önce hiç denememiştim muzlu rulo pastayı bugüne kısmetmiş.Yapılmayı bekleyen tariflerde en az üç tane  muzlu rulo pasta tarifi var ,ehh yapayım bari dedim.
 Tarif:Pandispanya:4 yumurta,1 su bardağı toz şeker,1paket vanilya ilave edip köpürene kadar(en az 8 dk.)çırpalım.Üzerine yarım çay bardağı sıvı yağ ilave edip  daha sonra 1 su bardağı+2yemek kaşığı un,kabartma tozunu hafifçe çırpalım.Önceden ısıtılmış 180 derecede firina ,büyük boy borcamın zeminine yağlı kağıt serip döktüğümüz harcı verelim.Soğumadan şekil vermeyin ,kreması içinde pasta kreması  hazırlıyoruz ve ruloyu sararken uzun tarafından yapmayı unutmayın.Ben unuttum da  dar taraftan sardım ve devasa bir pasta oldu ama çpk da lezzetli.
                     Kremayı biraz fazla yapın ,keza çocuğunuz parmakladıkça azalacaktır.
                      Süslemesi çok zevkli pudra şekeri ve çikolatalı sos tercih ettik biz.
   İsraftan uzak, öfkeden uzak, nefsine hakim, Allah'a yakın bir Ramazan geçirmeniz dileği ile, Hayırlı Ramazanlar..

17 Haziran 2015 Çarşamba

BOL BOL RESİM YAPTIK

Akşam odamıza kapandık ve doyasıya ip baskısı yaptık,daha doğrusu önce ip baskısı sonra üzerini boya kalemleriyle tamamlama.
Bu resminde iki tane canavar varmış ,çok sinirli bu canavarların isimlerini de yazdık unutmayalım diye.
Yaptığımız bütün resimler masanın altına dizildi ,artık niyeyse ben de bilemedim.Ayaklarımız ve ellerimiz bir güzel boyaya battı.
                                                Yerim o ayakları canım oğlum benim.
Ben de boş durmayayım dedim ,yapması çok zevkli ip baskısından birkaç tene yapıverdim.

16 Haziran 2015 Salı

Evimin çiçekleri ve değerlileri

                               Evim çiçek açtı bu aralar ,her camın önü ayrı bir güzel .
                            Gerçi kaktüse de ne kadar güven olur demi,bugün var yarın yok :) .
Yılbaşı çiçeğimi kışın dondurmuştum ,kalan parçaları toparladım ,yeni saksı yeni toprak ve bana teşekkür ediyor sanki.
Bunlar da yeni cicilerim dalgalı ebru yada sarhoş ebru, ben isim olarak sarhoşu daha çok beğendim.
Çiçekli ebruyu da girişe astım,misafirleri karşılıyor.

Bu güzel tablolar sırayla evimize teşrif etmişler di ,bakmaya doyamıyorum kendilerine.Aslıhan Kaplan Bayrak'a bu çalışmaları için de ayrıca teşekkür ederim ,umarım daha yeni yeni parçalar eklerim zamanla koleksiyonuma.''Nature or else''  koleksiyonunun iki parçası bende  :) Aslıcığımın diğer çalışmalarını merak ederseniz  aslihankaplanbayrak.blogspot.com.tr adresinden inceliyebilirsiniz .
Bu da çok değerli dostumuz Safai abiden bize hediye,bu serinin diğer resimlerini görmek isterseniz www.safai.gen.tr adresinden bakabilirsiniz.Hepsi birbirinden güzel ve derin tablolar.
Evimizin küçük ressamından ,bunlara bayılıyorum.Yukarıdaki üç resim Kuzey Ali'nin 6 ve 9 aylıkken  ki el darbeleri.Aşağıdaki resmi ise, ben işteyken yapmış bana süpriz.

9 Haziran 2015 Salı

Sıkmalı boyalarımıza kavuştuk

 En sevdiğimiz boya İKEA da bulunan ve bizim için oradan alınması zor olan sıkmalı boyalarımız.Sağolsun Aslıcım geçen ay ricam üzerine bize bir takım almış,şimdiden yarıladık bile.
 Her zemine uygun ,parlak ve kurusada parlaklığı gitmeyen boyalar bunlar.Burada Kuzey Ali ,derede  kocaman bir kurbağa yapıyormuş.
Yaptığı herşeye ''bunu saklıyalım anne ''diyor ama çok fazla biriktiği için seçici olmam gerekiyor .Bir kutu ayarladık ve güzelleri biriktiriyoruz.

8 Haziran 2015 Pazartesi

Çocuğa kahvaltı yaptırma hileleri

 Pazar kahvaltılarımız ailecek çok güzel geçtiği kadar bir o kadar da zor geçiyor.Çingene dermiş ya ''çocuğumun hastalığına yanmıyorum,huy değiştiriyor ona yanıyorum''bizde de o  mesele geçenerde hastalandığımızdan beri iştah yoknazlı nazlı yemek yiyoruz,yemek seçiyoruz malesef.Tabağımıza çiçek yaptık .yumurtayı yıldızlı ,ağaçlı yaptık daha neler neler........
 Bizimkilerde pulbiber var hatta Ruhilin ki acılı,Kuzey Ali'nin yıldızını  kendi seçtiği yulafla süsledik.
Tarifide kolay:yumurta,kaşar rendesi ve patates rendesini yağladığınız kalıplara döküyorsunuz ve hooooop fırına.Üstüne ve içine başka malzemeler de eklenebilir.

2 Haziran 2015 Salı

Kuzey 4 yaş ,Kaan 2 yaş partisi


Biraz geçikmeli de olsa 4 yaş partimizi hem Zonguldak da hem de Kaan'ın 2 yaş partisiyle beraber yaptık nihayet.Minik oğlum demiyeceğim artık adam olduk büyüdük  artık, sünnetini,askerliğini ve düğününü de görmek nasip olur umarım.Allahım herkesin çocuklarına ,tüm çocuklara sağlıkla ,huzurla ve aileleriyle büyümeyi nasip etsin.Babamız malesef gelemedi ,bir yaş partisinde de yoktu ama bundan sonra eksik kadro istemiyoruz duyurulur.

 Abimin yakaladığı bir poz beğendim beğenmesine de resmen dolgum gözüküyor yav.
 Ve abimin çocukluk arkadaşı ,annemin de abimden sonra bol bol yardımını aldığı komşusu Necmi amcamız da geldi.
                                                               Annem biricik oğluyla

                                                             Ninesine kavuşan Kaan
 Bütün hafta yağmurlu ve soğuk olmasına rağmen ,parti zamanı güneş açtı bizim çocuklara en güzel hediye oldu.

                                             Bizim 4 ,abimlerin de 2 yaş partisi nede olsa .
 

Pastamız koyu bir Galatasaraylı olan dedemizden  ,kendisine çok çok teşekkür ederiz.

Aile arası yaptığımız Doğumgünü partimize gelen misafirlerimize teşekkür ederiz.
Bu karede Deryacığım ve ekibi eksik ama onlar hep kalbimizdeler,bu yıl gelemediler umarım bundan sonra her karede olurlar.
                                                                 Elçinin tek pozu buymuş

Ve magnetlerimiz 

Canım Kaanım en küçüğümüz ,abimizin biriciği ve ninesinin de değerlisi tabi hepsi değerli de,Kuzeyin de kardeşi 2 yaşını doldurdu iyiki doğmuş  ve nice güzel yaşlara hep beraber.
Öncesi ve sonrası şeklinde iki kare üstte ki sevinç ve altta ki hayal kırıklığı .

                                                                                                              Anneanne ve dedemizden hediyeler bu yıl çok beğeni aldı ,müzik aletleri orkestra kurmaya  hazırlanıyoruz .