22 Ocak 2016 Cuma

BRİOŞ TARİFİ

Fransanın meşhur tatlı ekmeğini ,değişiklik olsun diye yapmak isterseniz işte tarifi.

Malzemeler:1 su b.yoğurt,1su b.sıcağa yakın ılık su,1paket krema,1yumurta,2 y.k. şeker,1tatlı kaşığı tuz,1 yemek kaşığı instatnt maya,1 çay kaşığı mahlep,6 su bardağı un,50 gr.tyağı.
Üzeri için:4/5 yemek kaşığı süt,1ç.k. toz şeker,1 tutam şeker ve badem yada fındık.


Ve yapılışı:Bir kabın içerisine tyağı hariç tüm malzemleri katarak yumuşak bir hamur elde ediyoruz ve mayalanmaya bırakıyoruz.1 saat sonra oda sıcaklığında t.yağını küp küp doğrayıp  yoğuruyoruz ve tekrar 1 saatlik mayalama süreci.Şekil ve tepsiye diz ve üzerine şekerli süt sürüp badem serp yada ben fındık kullandım .Tepside yeniden mayalandır ve 180 derecede kızarana kadar pişir. 

                                               Afiyet şeker bal olsun,topak topak et olsun :)

2 yorum:

Oglak Kizlari dedi ki...

Hayatim, ellerine saglik.
Face d problem yok, bir diger blogdasim Begonvilli evin basna gelmis. Yazistigin bndim

Aciklayici anne

KUZEYLİMİNE dedi ki...

AAA ÇOK SEVİNDİM ŞÜPHE DÜŞTÜ İSTER İSTEMEZ İÇİME ,O VAKİT BOL BOL YAZIŞMALAR