23 Haziran 2015 Salı

FİLM,FİLM,FİLMM


 Yine güzel bir mozaik,türk filmleriyle başlayalım.Leyla ile Mecnun dizisini izleyip sevenler ve diziyi hala unutamayanlar için ,Bana Masal Anlatma tam bir özlem giderme  olacaktır.Keyifli , komik ve biraz masalsı bir film.
 Dizideki Mustafa öldükten sonraki Mehmet Günsür'ün ilk ortaya çıkış projesi olması ve  tabiyki Çağan Irmak imzası olması nedeni ile Sinema da izlemek istediğim bir film idi.Malesef  yoğunluktan dolayı sinemaya gidemedim ama evde yakaladım ve keyifli bir  izleme oldu.1970 lerin ışıltılı kıyafetleri ,heyecanı ,gençleri harikaydı.

 Yeniden başlamak ,güzel film olduğu kadar çok ama çok güzel müzikleride olan bir film ,tam bir müzik ziyafeti sunuyor tabi NewYork sokaklarında.Yağmurlu bir günde evdeyseniz eğer hemen izlemenizi tavsiye ederim,kesinlikle içiniz ısınacaktır.

 Serseri Aşıklar 1960 yapımı Fransız filmi,Paris sokaklarında geçiyor film ve ve ve tüm çekiciliği ile Jean Poul Belmendo ,babamın gençliğindeki aktörlerden ,ondan çok bahsederdi .Filmin konusuda bir gazete haberinden yola çıkarak oluşturulmuş.
Ve sonuncu  aynı adlı romandan alıntı olan bu filmim ,en depresyonu ,en boğazında bir acı bırakanı ve en güzeli.Farklı zamanlarda  geçen üç farklı hayat ,ortak yönleri ise Virginia Woolf'un yazdığı roman Mrs.Dalloway romanının kelebek etkisi bence tabi.Sürekli bir piyano  filme eşlik ediyor bu çok hoşuma gitti.Filmdeki bu çocuğun bakışları da beni bitirdi ,çok  etkileyici bir bakış ,belki de anne olmam bir oğlum olması da etkili olmuş olabilir :)          


                İyi seyirler umarım dolu dolu film dolu,müzik dolu,sanat dolu günlerimiz olsun.

Hiç yorum yok: