11 Ekim 2015 Pazar

Portakal ve tarçın aromalı fırından puding

 Çok keyifli ,hoş ve leziz bir tarif,geleneksel tariflerden sıkıldıysanız  bunu denemenizi tavsiye ederim.

 Tarif:750 ml süt,250ml krema,1/2 portakal rendesi,1 tarçın kabuğu,varsa bir tutam ıhlamur çiçeği,3yumurta sarısı,100 gr şeker,20 gr mısır nişastası
 Önce sütü bir taşım kaynetıyoruz ama içine portakal kabuğu,tarçınve varsa ıhlamur çiçeğini de koyuyoruz.Hep beraber kaynayıp soğutuyoruz ve süzüyoruz.Yumurta ve şekerleride krema kıvamına kadar çırpıyoruz ve tüm malzemeleri orta ateşde  puding kıvamına kadar pişiriyoruz.Üstlerinide yakmak için fırına ,5 dk üst ızgara ayarında yeterlidir.

Hiç yorum yok: