24 Ekim 2014 Cuma

Bir tatlı dan,bir tuzlu dan

 Hem evdeki yulafların bitmesi hem Kuzey Ali'nin besleyici değeri yüksek gıdalar tüketmesi hem de afiyetle yemek için yulaflı reçelli kurabiyelerim.
 Tarif:1,5 su bardağı yulaf-1 su bardağı un(az geldi sanki ben 1,5 yaptım)-tuz-kabartmatozu-1 yumurta-1/3 su bardağı şeker-1/4 su bardağı tereyağı-1/2 su bardağı fıstık ezmesi(ben karadenizli olarak fındık ezmesi kullandım)-1/2 su bardağı süt ,önce kurular karıştırılır sonra yaşlar sonra hepsi bir güzel karıştırılır.220 derece önceden ısıtılmış fırında 15-20 dk
Geçen haftasonu yapmıştım, arkadaşlardan gelen istek üzerine tarifini de yazıyorum.
Tarif:2 su bardağı ılık sütün içine bir paket kuru maya ,2y.k. sıvı yağ-2y.k. şeker-tuz-2 yumurta birinin sarısı ayrılacak-hamur kabarmaya bırakılır-kıyma ile soğan kavrulur-patates veya peynir de olabilir-kabarınca portakal büyüklüğünde bezeler yapılır,oklavayla açılır açıldığı kadar,sıvı yağ sürülüp harç konulur ,rulo yapılıp kesilerek tepsiye konulur-üzerine yumurta sarısı ve fırına.

Afiyet Olsun

4 yorum:

Derya dedi ki...

Elinize sağlık

habibe can dedi ki...

minecim kurabiye bi harika olmuştu. ellerine sağlık yeniden.

tam ayva zamanı birde ayva tatlısı tarifi alabilirmiyim senden..

KUZEYLİMİNE dedi ki...

habibeciğim nedemek cnm hemen yaparım ama ayvalar güzel olmalı yani pazardan almalıyım.

habibe can dedi ki...

merakla ve ilgiyle bekliyorum..