Bozcaada da yediğimiz balık çorbasına en yakın tadı annem yapıyor,çok yerde denedik beğenmedik.
annemin balık çorbası
balık kılçıklı ,havuç,kereviz,soğan,sarmısak,limon rendesi,turşu,tuz ve bir tane küp şeker tencerede suyla buluşur.Yarım saat kaynar, süzgeçden geçirip kılçıkları ayıklanır ve blendırdan geçirilir.
ve afiyetle yenir,annecim ellerine sağlık.
Mutfağa girmişken portakal reçelide yaptık,kuzeye püresini yaptık.Benim yaptığım püreyi annem az buldu içerik olarak kayısı,incir,üzüm,portakal ekleyerek tekrar kaynattık .
Dolu dolu bir gün oldu ,annemin yarın gidecek olmasından dolayı bol bol mutfak mesaisi yapıldı.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder