6 Ekim 2013 Pazar
Keçiboynuzu yemenin tam zamanı
Akdeniz bölgesinde yetişen keçiboynuzunu turistler''Yakup peygamberin ekmeği ''olarak bilirler.1.Dünya savaşında da askerlerin en önemli besin kaynağı olmuş.
En önemli özelliği nefes darlığına iy gelmesi,besleyici olması ve kan yapıcı olması.
Ayrıca: Akc kanserine karşı koruyucu etkisi bilinmekte,
sinirleri rahatlatır,hafıza için çok iyidir,özellikle çocukların zeka ve kemik gelişimini destekler
kemik erimesini azaltır(bayanlar dikkat!!!!!).
İçerisinde E vitamini,kalsiyum.potasyum,sodyum,yüksek doğal şekerler,zengin mineraller ve vitaminler var.
Eylül ve aralık ayları hasat zamanı yani taze taze yemek için tam zamanı , ben de nazilliden bilenler bilir pınar hanımın çiftliğinden sipariş verdim, sürekli ailecek kemirip duruyoruz.Yazın özlem hanımın tavsiyesi ile yedim ve çok beğendim taze keçiboynuzunu ,şimdi ise bağımlısı oldum diyebilirim.Eve girer girmez mutfağa yönelip bir tane kendime bir tane de kuzeye veriyorum ,yukarıdada yemeğe çalışan kuzeyin halleri :)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
6 yorum:
Afiyet olsun, gerçekten çok faydalı bir besin.İyi hatırlattınız bende oğlum için getirteyim bari, ayrıca keçi boynuzu pekmezi de çocukların demir takviyesi açısından alması gereken bir gıda.Faydalı paylaşım için teşekkürler
Ev de çocuk olunca eve giren besinler önem kazanıyor.Biz çocukları eğitiyoruz onlarda bizi :)
Cok lezzetli tavsiye ediyorum
Nerden siparis verebiluriz
Evet deryacım çok lezzetli, eve girer girmez canım çekiyor.Ben siparişi pınarın çiftliğinden verdim ama heryerde vardır ,taze olması şartı ile alınabilir tabi.
Cnm bana da al o zaman
Yorum Gönder