Geçenlerde tesadüfen ,bir programa konuk olan Canan Karatay'ı izledim,ve kesinlikle yapmalıyım dediğim iki tarif verdi.
Kabakların içini oyuyoruz ve kabak içine peynir,maydanoz,yumurta,tuz,sarımsak(ben ekledim),karabiber ve ne isterseniz ekleyim karıştırıyorsunuz.Fırını önceden ısıtıyoruz,kabaklarıda yağlı kağıda diziyoruz ve içini dolduruyoruz, üstüne de rendelenmiş kaşar ve tereyağı ,hoppp fırındalar.Hafif, sağlıklı ,doyurucu ve diyetinize uygun.Özellikle altını iyice pişirin.
Sırada kahvaltımıza eşlik edecek harika bir lezzet var,bizler domates ve yumurta beraberliğini ezelden severiz.Domateslerin içi yani tohumlar çıkartılır ama atılmaz ,o gün ki yemekte kullanılmak üzere kenara ayrılır.Fırın önceden ısıtılır ,domateslerin içine biraz z.yağı ve yumurta kırılır ,üstüne tuz ve isteğe göre karabiber ekilir.Hazır fırını açmışken domateslerin yanına da biber koymamak olmaz tabi.Hafif,sağlıklı ,doyurucu ve diyetinize uygun .Domates sulu olabiliyor sevmeyenler domatesin altına bir kaç delik açabilir.
AFİYET ŞEKER BAL OLSUN,TOPAK TOPAK ET OLSUN.....................................
2 yorum:
Canim asil sana afiyet olsun
Marifetli guzel ablam
CANISI TEŞEKKÜR EDERİM, ÖZELLİKLE DOMATESİ DENE MUHAKKAK
Yorum Gönder